علی زیباکناری
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گلزار مشاهیر
خواننده، آهنگساز.
تولد: 1322.
درگذشت: 11 تیر 1370.
على زیباكنارى از كودكى به موسیقى علاقه داشت و در روستاى زادگاه خود زیباكنار نخستین زمزمههاى هنرى را تمرین كرد. در سال 1344 از آزمون خوانندگى كه در تهران برگزار شد موفق گردید و در همان سال نخستین ترانهاش از رادیو پخش شد. پس از آن به استخدام فرهنگ و هنر گیلان درآمد و با گروههاى موسیقى این اداره و همچنین رادیو و تلویزیون مركز رشت همكارى مستمر داشت. زیباكنارى در طول عمر كوتاه خود بیش از سى ترانه اجرا كرده است. و براى برخى خوانندگان دیگر آهنگ ساخته است.
وى علاوه بر موسیقى، در شعر گیلكى نیز دست داشت. زندگى ادبى على زیباكنارى از روزنامهى گیلكى زبان «ادمون» شروع شد كه در سالهاى 1359 و 1360 در رشت چاپ و منتشر مىگردید. اشعار گیلكى او اغلب در شمارههاى «دامون» به چاپ مىرسید.
زیبا كنارى سالها كتابدار كتابخانههاى رشت و این اواخر سرپرست موزهى رشت بود. براى پا گرفتن واحد مردمشناسى در سازمان میراث فرهنگى گیلان قدمهایى برداشت. حدود چند ماه بود كه به تأسیس یك آموزشكدهى موسیقى به نام «فارابى» دست زده بود و به تعلیم هنرآموزان مى پرداخت.
پیكر على زیباكنارى در گورستان تاریخى سلیمان داراب رشت در جوار مقبرهى میرزا كوچكخان جنگلى به خاك سپرده شد.
فعالیت ها : : مشاهیر / هنر / موسيقي
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}